Zonder zorgen met pensioen

Wanneer u de respectabele leeftijd heeft bereikt van 65, heeft u volgens de Nederlandse wet de pensioengerechtigde leeftijd bereikt. Momenteel schuift die looptijd maandelijks op, waardoor de meeste Nederlanders uiteindelijk met pensioen zullen mogen op de leeftijd van 67. Wanneer u met pensioen bent, is de kans groot dat u nog een aantal keer gaat verhuizen in uw leven. De vraag of kopen op deze leeftijd nog mogelijk en verstandig is,

is een vraag die wij heel vaak krijgen. Voor gepensioneerden zijn er nog volop mogelijkheden om een woning te kopen én om een hypotheek af te sluiten. Het is wel van belang om in dat geval heel goed naar de wensen te kijken die men heeft. In eerste instantie is het van belang om goed te kijken welke optie het beste bij u past; kopen of huren?

Gratis eerste gesprek

Benieuwd wat ’t Zeeuwse Hypotheek Huys voor u kan betekenen? Maak vrijblijvend een afspraak waarin we uw mogelijkheden zullen bespreken. De kosten voor het eerste gesprek zijn voor onze rekening. 

Met behulp van ’t Zeeuwse Hypotheek Huys kon familie Cornelisse als gepensioneerd stel een nieuwe woning kopen.

“Actief, betrokken en betrouwbaar”

De heer en mevrouw Cornelisse maken plannen voor de toekomst. Toen ze een advertentie zagen over een project in Kapelle met bad- en slaapkamer op de begane grond werd hun huis te koop gezet en ontdekten ze dat kopen als gepensioneerden helemaal zo gek niet is.

““We waren al een tijdje aan het rondkijken en aan het bedenken wat we in de toekomst met onze woning wilden gaan doen. We gingen er van uit dat het kopen van een nieuwe woning voor ons niet meer mogelijk zou zijn. Toen we een project tegenkwamen in Kapelle wat ons erg aansprak, zijn we ons toch gaan oriënteren of er een mogelijkheid bestond om nog een woning te kopen en wat daar de voordelen van zouden zijn.”

Zodoende kwam familie Cornelisse terecht bij ’t Zeeuwse Hypotheek Huys. Na een oriënterend gesprek met Izaak Verstraten kwamen ze tot de conclusie dat er verschillende mogelijkheden waren om toch een woning te kunnen kopen. Onze eigen woning werd te koop aangeboden en binnen enkele weken verkocht. “Nu zitten we heerlijk op een camping te wachten tot de oplevering van onze nieuwe woning in Kapelle” En over de hypotheek? Daar hoeven wij ons geen zorgen over te maken. Bij ’t Zeeuwse Hypotheek Huys wordt alles voor ons geregeld. We worden goed op de hoogte gehouden van de ontwikkelingen en we krijgen een deskundig advies.

Wat voor ons het verschil maakt met andere adviseurs is dat ’t Zeeuwse Hypotheek Huys geen problemen aan de kant schuift, we worden er netjes over geïnformeerd zodat we precies weten waar we wel of niet mee akkoord gaan. Ondanks de complexheid wordt alles op een duidelijke manier uitgelegd. Voor vragen kunnen wij altijd contact opnemen en worden we geholpen door de goed onderlegde medewerkers aan de balie. Op ons komt ’t Zeeuwse Hypotheek Huys over als een solide organisatie waarbij iedereen zijn bijdrage levert aan het ontzorgen van ons als klant!


Waarom een woning kopen?

Wanneer je nog thuis bij je ouders woont, komt er een keer een moment waarop je de beslissing maakt om op jezelf te gaan wonen. Wanneer je deze beslissing genomen hebt zijn er 2 opties: Een woning kopen of een woning huren. Uiteraard hebben beide opties voor- en nadelen.

Wanneer je een woning gaat huren, zal deze woning nooit van jezelf worden. Iedere maand moet je een huurbedrag betalen, wat ieder jaar verhoogd zal worden. Wanneer je vandaag de dag een woning koopt, ben je verplicht om de hypotheek binnen 30 jaar aan de bank terug te betalen. Dit betekent dat de woning na 30 jaar helemaal van jou is en je ermee mag doen en laten wat je wilt.

Het grootste voordeel van een woning kopen, is dus de waarde die je in 30 jaar tijd opbouwt. We zien het tegenwoordig steeds vaker dat de maandelijkse huur die men voor een woning betaalt, hoger is dan de hypotheeklast die men maandelijks gaat betalen wanneer men een woning koopt. In veel gevallen is het dus goedkoper én bouw je een grote spaarpot op.

Natuurlijk zitten er ook risico’s aan het kopen van een woning. Zo kan bijvoorbeeld de rente naar verloop van tijd veranderen, of kan wet- en regelgeving worden aangepast. Ook wanneer je wilt verhuizen, zul je de woning eerst moeten verkopen. Wanneer je beslist om een woning te gaan kopen, is de kans groot dat je hier een hypotheek voor af dient te sluiten.

Vragen?

Neem contact op met een
van onze adviseurs

Voor u lopen we graag een stapje harder

Morgen al op gesprek

Welkom op zaterdag

Tot 22.00 uur bereikbaar

“t Zeeuwse Hypotheek Huys biedt
inzicht in uw mogelijkheden”

Wanneer u voor de keuze komt te staan om uw nieuwe woning te gaan huren of te gaan kopen, bent u bij onze adviseurs aan het juiste adres. Samen met u kijken we waar uw financiële mogelijkheden en toekomstwensen het beste bij aansluiten. Wanneer blijkt dat kopen voor u de beste optie is, gaan we samen met u een advies maken waarin alle mogelijkheden voor de aankoop van uw nieuwe woning worden besproken. Wij vinden het van groot belang dat u een bewuste keuze maakt voor de aankoop van uw nieuwe woning, zodat u op voorhand goed weet waar u aan toe bent. Wanneer u weet op welke manier u uw hypotheek wilt afsluiten, gaan we samen met u op zoek naar de geschikte geldverstrekker. Samen kiezen we de geldverstrekker welke het beste voldoet aan uw wensen en financiële mogelijkheden. Wanneer we weten bij welke geldverstrekker uw wensen het beste aansluiten, zullen wij ervoor zorgen dat de bemiddeling feilloos verloopt.

LOGO-ZHHUYS-medium

ZHHUYS Goes

Amundsenweg 23
4462 GP Goes

T. 0113 253 459
F. 0113 570 501
E. goes@zhhuys.nl

ZHHUYS Yerseke

Marijkelaan 2b
4401 GG Yerseke

T. 0113 570 500
F. 0113 570 501
E. info@zhhuys.nl

LOGO-ZHHUYS-medium

ZHHUYS Goes

Amundsenweg 23
4462 GP Goes

T. 0113 253 459
F. 0113 570 501
E. goes@zhhuys.nl

ZHHUYS Yerseke

Marijkelaan 2b
4401 GG Yerseke

T. 0113 570 500
F. 0113 570 501
E. info@zhhuys.nl