Ondernemen zonder zorgen

Als ondernemer laten wij u graag datgene doen waarin u het beste bent, namelijk ondernemen! Voor een ondernemer voelt het heel vaak zo, dat het voor iemand in loondienst veel makkelijker is om een hypotheek af te sluiten, dan voor iemand met een onderneming. Maar is dat wel zo? Wanneer een ondernemer een hypotheek wil afsluiten, zijn er vaak heel veel financiële gegevens aanwezig, gegevens die iemand met een loondienstverband gewoonweg

niet heeft. In het voortraject is er bij een ondernemer dus al heel veel inzage in de financiële situatie. Geldverstrekkers zijn geneigd deze financiële kans met beide handen aan te grijpen en zullen de aanwezige cijfers nauwkeurig beoordelen. In onze ogen gaat het bij een ondernemer niet om de cijfers, maar juist om het verhaal waaruit de cijfers tot stand komen.

Gratis eerste gesprek

Benieuwd wat ’t Zeeuwse Hypotheek Huys voor u kan betekenen? Maak vrijblijvend een afspraak waarin we uw mogelijkheden zullen bespreken. De kosten voor het eerste gesprek zijn voor onze rekening. 

Met de hulp van ’t Zeeuwse Hypotheek Huys konden Bart en Esther hun bakkerij financieren.

“Wij namen de beslissingen heel bewust”

Bart en Esther zijn al jaren klant van ’t Zeeuwse Hypotheek Huys. Toen zij hun eerste woning kochten in 2006 sloten zij hun hypotheek al af bij ’t Zeeuwse Hypotheek Huys. Bart werkt al jaren als bakker en droomt er van om zelf een bakkerij te hebben. Eind 2014 kwamen Bart en Esther in de gelegenheid om een bakkerij te kopen. “Hoe moet dit nu precies financieel in het vat gegoten worden?” Was de eerste vraag die bij hen op kwam. De ervaring die zij tot op dat moment hadden met ’t Zeeuwse Hypotheek Huys was erg goed, waardoor zij ook nu weer de voordeur van het kantoor in Yerseke wisten te vinden.

““Het idee om zelf ooit onze eigen bakkerij te hebben was al jaren lang een grote wens van ons beiden. De mogelijkheid om een bakkerij te kopen doet zich niet dagelijks voor. Vaak moet je een pand gaan kopen of huren, waarna je veel geld moet investeren om er een bakkerij van te kunnen maken. Nu deed de mogelijkheid zich voor om een complete bakkerij met bovenwoning te kopen. Dit paste precies in het plaatje zoals we het voor ogen hadden”. “De ervaring die we vanuit het verleden hadden met ’t Zeeuwse Hypotheek Huys, was erg goed. We realiseerden ons heel goed, dat de situatie nu wel iets ingewikkelder zou worden dan bij de eerste woning. Wanneer je als starter de woningmarkt betreedt, moet de adviseur op hele andere zaken letten dan nu het geval. We hadden immers al een hypotheek lopen en de eigen woning was nog niet verkocht. Gedurende de gesprekken kwamen we er al snel achter dat er nu veel meer kwam kijken bij de aankoop van de nieuwe woning. Op het moment dat wij de bakkerij wilden aankopen, was onze eigen woning nog niet verkocht. Wij zijn achteraf heel blij dat Wim Remeeus de mogelijkheden en bijbehorende risico’s goed aan ons heeft uitgelegd, zodat wij op een hele bewuste manier konden kiezen welke stappen we gingen nemen”.”

“Gedurende het adviestraject hebben we geen moment het idee gehad dat het niet goed zou komen. De uitleg van Wim was bijzonder duidelijk, en stap voor stap hebben we het gehele traject doorlopen. Als doorstromer moet een adviseur veel meer uitzoeken dan de eerste keer toen we een woning kochten. Het werd ons al snel duidelijk, dat een uitgebreide financiële inventarisatie ervoor moest zorgen dat wij voor nu én in de toekomst een goed hypotheekadvies zouden krijgen”. Wanneer je een droom wilt verwezenlijken ben je niet heel erg bezig met alle “randzaken” die daarbij komen kijken. Achteraf zijn wij heel blij dat ’t Zeeuwse Hypotheek Huys ons heeft geadviseerd en begeleid bij het afsluiten van de nieuwe hypotheek. We weten nu zeker dat we op een geruste manier onze bakkerij kunnen runnen, zonder voor vervelende verassingen te komen te staan”.

“We hebben afgelopen januari onze bakkerij geopend. Sinds wij de trotse eigenaars zijn van bakkerij De Smaak Kraker in Rilland, kunnen we niet anders concluderen dat de zaken tot nog toe erg goed lopen. De Smaak Kraker heeft zich naast de bekende brood- en banketproducten ook weten te specialiseren in het bakken van desembrood. In normaal brood zorgt gist voor het rijzen van het deeg. Het bijzondere van desembrood is dat gebruik wordt gemaakt van natuurlijke gisting van een beslag van bloem, water en zout om het brood te laten rijzen. Voordelen hiervan zijn, dat het brood geschikt is voor mensen die geen melkproducten mogen, geen dierlijke vetten en lactose bevat, en daarnaast ook nog eens een ouderwetse broodsmaak heeft die lang behouden blijft. De klanten weten ons vanaf de opening al goed te vinden”.

Wanneer we weer zouden gaan verhuizen, zullen wij het hypotheekadvies zeker weer door ’t Zeeuwse Hypotheek Huys laten verzorgen. Wij zijn ons er van bewust, dat zij onze financiële geschiedenis als geen ander kennen. Dit verleden is ontzettend belangrijk om ook voor een nieuwe woning weer een goed advies te kunnen geven. Ondertussen hebben wij al meerdere vrienden en kennissen doorverwezen naar ’t Zeeuwse Hypotheek Huys. We hadden niet anders verwacht dat ook deze ervaring goed zou zijn. Een erg prettige partij die mensen op maat van goed en deskundig advies voorziet”.


Waarom een woning kopen?

Wanneer je nog thuis bij je ouders woont, komt er een keer een moment waarop je de beslissing maakt om op jezelf te gaan wonen. Wanneer je deze beslissing genomen hebt zijn er 2 opties: Een woning kopen of een woning huren. Uiteraard hebben beide opties voor- en nadelen.

Wanneer je een woning gaat huren, zal deze woning nooit van jezelf worden. Iedere maand moet je een huurbedrag betalen, wat ieder jaar verhoogd zal worden. Wanneer je vandaag de dag een woning koopt, ben je verplicht om de hypotheek binnen 30 jaar aan de bank terug te betalen. Dit betekent dat de woning na 30 jaar helemaal van jou is en je ermee mag doen en laten wat je wilt.

Het grootste voordeel van een woning kopen, is dus de waarde die je in 30 jaar tijd opbouwt. We zien het tegenwoordig steeds vaker dat de maandelijkse huur die men voor een woning betaalt, hoger is dan de hypotheeklast die men maandelijks gaat betalen wanneer men een woning koopt. In veel gevallen is het dus goedkoper én bouw je een grote spaarpot op.

Natuurlijk zitten er ook risico’s aan het kopen van een woning. Zo kan bijvoorbeeld de rente naar verloop van tijd veranderen, of kan wet- en regelgeving worden aangepast. Ook wanneer je wilt verhuizen, zul je de woning eerst moeten verkopen. Wanneer je beslist om een woning te gaan kopen, is de kans groot dat je hier een hypotheek voor af dient te sluiten.

Vragen?

Neem contact op met een
van onze adviseurs

Voor u lopen we graag een stapje harder

Morgen al op gesprek

Welkom op zaterdag

Tot 22.00 uur bereikbaar

“t Zeeuwe Hypotheek Huys denkt met u mee”

Als ondernemer is uw tijd schaars. U werkt meer dan de standaard werktijden en het is lastig voor u om uw kostbare tijd aan het afsluiten van uw hypotheek te spenderen. Wij begrijpen dat. Graag kijken we samen met u naar de financiële mogelijkheden. Wanneer u dit wenst kunnen wij ook met uw boekhouder om tafel om te kijken wat voor u, zowel op privé als op zakelijk gebied de beste financiële oplossing is. Wanneer dit voor u duidelijk is kunt u een bewuste keuze maken over hoe voor u de meest passende hypotheek kan worden afgesloten. Nadat u weet wat u wilt kan u direct weer aan het werk. ’t Zeeuwse Hypotheek Huys zorgt vervolgens voor de bemiddeling met de geldverstrekker die het beste aansluit bij uw wensen en mogelijkheden.omen kijken bij het kopen van een nieuwe woning.

LOGO-ZHHUYS-medium

ZHHUYS Goes

Amundsenweg 23
4462 GP Goes

T. 0113 253 459
F. 0113 570 501
E. goes@zhhuys.nl

ZHHUYS Yerseke

Marijkelaan 2b
4401 GG Yerseke

T. 0113 570 500
F. 0113 570 501
E. info@zhhuys.nl

LOGO-ZHHUYS-medium

ZHHUYS Goes

Amundsenweg 23
4462 GP Goes

T. 0113 253 459
F. 0113 570 501
E. goes@zhhuys.nl

ZHHUYS Yerseke

Marijkelaan 2b
4401 GG Yerseke

T. 0113 570 500
F. 0113 570 501
E. info@zhhuys.nl